
اصول طراحی انیمیشن چهاربعدی (4D)
- دسته بندی:
- تاریخ انتشار: مرداد ۲۸, ۱۴۰۱
طراح انیمیشن 4 بعدی :
برای اجرا انیمیشن چهاربعدی اولین و حیاتی ترین چیزی که باید دنبالش بگردید طراح اونه..شخص یا تیمی که به خوبی با پیچیدگی و تکنیک های این سبک آشنایی داشته باشن، قابل اعتماد باشن و نیمه راه شما را تنها رها نکند.. بازم تاکید میکنم طراح کلیدی ترین عامل انیمیشن های چهاربعدیه و با دقت و وسواس زیاد دنبال این افراد بگردید.. حرف و تعریف بزارید کنار ، حتما حتما حتما ازشون چند نمونه کار بخواید و بر مبنای نمونه کار ارزیابیشون کنید. (مطمئن باشید که نمونه کار از خودشونه)
ابعاد نمایشگر ال ای دی :
ابعاد نمایشگر بسیار مهمه ، هرچه ابعاد بالاتری برای نمایشگر در نظر بگیرید انیمیشن های خلاقانه تری را میشه تولید کرد در مقابل هزینه ساخت نمایشگر بالاتر میره.. اینکه طول و ارتفاع نمایشگر چقدر باشد اصلا قابل پیش بینی نیست چون برای تعیین ابعاد نمایشگر باید چندین فاکتور بررسی بشه ، اگر این فاکتورها را رعایت نکنید ممکنه از لحاظ مالی ضرر بسیاری کنید..ممکنه ابعادی را برای نمایشگر در نظر بگیرید که از یک متراژ به بعد اصلا کاربردی و تاثیرگذار نباشه و یا ابعادی را در نظر بگیرید که توانایی اجرای انیمیشن های (4 بعدی) را به شدت محدود کنه و به همین واسطه بابت چیزی هزینه کردید که کاربرد قابل انتظار را نداره..
عمقی که ما در انیمیشن های چهار بعدی ایجاد می کنیم به دو صورت است : عمق داخلی و عمق خارجی..
اینکه انیمیشن چهاربعدی چه عمقی پیدا کنه بستگی به خیلی فاکتورها از جمله ابعاد نمایشگر ال ای دی داره..عموما عمق خارجی را برای نمایشگرهای با ارتفاع زیاد پیشنهاد میکنیم و عمق داخلی را برای نمایشگرهای با طول بالا..
همچنین فاصله بیننده تا نمایشگر در انتخاب ابعاد نمایشگر بسیار حیاتیه..هر چقدر فاصله نمایشگر از بیننده ، دورتر باشه کوچکتر دیده می شود و باید برای نمایشگر ابعاد بالاتری در نظر گرفت و بالعکس..
رزولوشن نمایشگر ال ای دی :
اگه به دنبال نمایش جزئیات بیشتر و کیفیت خوب هستید حتما از رزولوشن های بالا استفاده کنید..
اما انتخاب ماژول مناسب برای نمایشگر ال ای دی نیز بستگی به فاکتورهای زیادی داره..اینکه محل نصب نمایشگر برای فضای بیرونی در نظر گرفته شده یا فضای خارجی بسیار مهمه..اینکه فاصله بیننده تا نمایشگر چقدر باشه بسیار مهمه..اینکه سوژه و موضوع تبلیغاتی شما چقدر جزئیات داره بسیار مهمه..مهم هستند چون با کمی بالا و پایین کردن رزولوشن ، کلی هزینه ها جابجا میشن..عموما ماژول های P10/P8/P6/P5/P4/P3/P2 پیشنهاد میشه که با انتخاب هر یک از آنها قیمت تمام شده نمایشگر ال ای دی بسیار متفاوت خواهد بود..
زاویه بندی نمایشگر ال ای دی :
نمایشگرهای ال ای دی ممکنه تک صفحه (FLAT) – دو صفحه (L) – چند صفحه (MULTY) – قوس دار (CURVE) باشن..
– زاویه نصب نمایشگر نسبت به ساختمان یا سازه
– زاویه دید بیننده تا نمایشگر
– زاویه صفحه ها با یکدیگر
– زاویه تابش خورشید و نورهای محیط
جز چند پارامتر مهم زاویه بندی نمایشگرهای ال ای دی هستن که حتما باید در نظر گرفته بشن..
پیدا کردن نقطه طلایی :
نقطه طلایی محلیه که بر مبنای آن خطای دید و توهم زایی انجام میشه..این نقطه از محل بسیار حیاتیه چون تنها نقطه ایه که انیمیشن چهاربعدی با خطای دید 100 درصد اتفاق میفته..هر چقدر نسبت به این نقطه فاصله یا زاویه تغییر کنه شاهد کاهش خطای دید و دفرم شدن تصویر در نمایشگر هستیم..
انتخاب نقطه طلایی هم به خیلی عوامل بستگی داره که مهمترین آن انتخاب محلی که بیشترین تردد و بیننده را دارا باشه و انتخاب محلی که زاویه و کادر ایده آلی از نمایشگر را به تصویر بکشه..
رعایت کردن مثلث طلایی :
– فاصله بیننده تا نمایشگر
– ارتفاع نمایشگر نسبت به سطح زمین
– ابعاد نمایشگر
سه اصل مهم در انیمیشن های چهاربعدی هستن که شناسایی و رعایت آنها الزامیست..
حضور طراحی انیمیشن در محل نصب و اجرا نمایشگر ال ای دی اهمیت بالایی داره چون در نهایت این شخص باید مختصات و موقعیت را در نظر بگیره و بر مبنای اون سناریو انیمیشن را ایده پردازی و اجرا کنه..
گاهی ممکن است حضور فیزیکی شخص طراح در محل نصب نمایشگر امکان پذیر نباشه ، اینجاست که با رعایت مثلث طلایی تا حدودی میتونه محاسبات ذهنی را انجام بده و با کمترین خطایی انیمیشن چهار بعدی(4D) را پیاده سازی کنه..
از آنجایی که اجرای تیزرهای چهار بعدی بسیار پیچیده و تخصصیه و برای رسیدن به خروجی ایده آل باید فاکتورهای بسیاری رعایت بشه حتما از افراد متخصص در این زمینه مشاوره بگیرید..
توضیحاتی و مواردی که در این قسمت بررسی کردیم صرفا جهت آشناییت بیشتر بود و سعی کردیم خیلی عامیانه و روان ، چیزهایی که باید بدونید را براتون تشریح کنیم که با دانش کافی در زمینه انیمیشن چهاربعدی قدم بردارید..
انیمیشن 4 بعدی را به چه کسانی پیشنهاد می کنید ؟
برای اجرای انیمیشن چهاربعدی به نمایشگرهای ال ای دی در ابعاد بالا و رزولوشن بالا نیازه که هزینه ساخت آن بالاست ، همچنین تعرفه و قیمت تیزر و انیمیشن چهاربعدی هم بالاست ، به همین دلایل انیمیشن چهاربعدی را به هر مجموعه ای نمیشه پیشنهاد داد ، مگر مجموعه هایی که دغدغه مالی آن را نداشته باشن.. این مجموعه ها دو دسته اند :
دسته اول : مجموعه هایی که به دنبال ارتقا برندینگ خود یا اهداف و نیازات خود هستند..
این مجموعه ها میتونه شامل کسب و کارها ، شرکت ها ، تولیدکنندگان ، سازمان ها و … باشه.. بطور مثال کارخانه ای که به دنبال معرفی محصولات خودشه یا شرکتهایی که به دنبال جذب سرمایه گذار هستن و یا سازمانهایی که به دنبال تحت تاثیر قرار دادن مهمانان ، مقامات ، توریست ها و … هستن..
دسته دوم : مجموعه هایی که به دنبال کسب درآمد هستند..
این مجموعه ها میتونه شامل کانون های تبلیغاتی ، مراکز و مجتمع های خرید ، مراکز توریستی و گردشگری باشن که با پخش آگهی های تبلیغاتی درآمدزایی میکنن..
اگه روزی تصمیم داشتید از انیمیشن های چهاربعدی کسب درآمد کنید توصیه میکنیم در انتخاب محل نصب نمایشگر ال ای دی خیلی دقت کنید ، بهتره محل نصب را در نقاطی که مخاطبین پیاده رو هستند ملاک قرار بدید نه سواره رو..محل هایی مثل : پارک ، شهربازی ، ساحل ، مراکز خرید ، بیمارستان ، پارکینگ ، فرودگاه و … بهترین گزینه ها هستند..